Atletico’s Arda Turan, right, and his teammate Antoine Griezmann, second right, jump as they celebrate winning the Champions League round of sixteen second leg soccer match between Atletico de Madrid and Bayer 04 Leverkusen at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 17, 2015. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Daniel Ochoa de Olza/AP

Atletico's Arda Turan, right, and his teammate Antoine Griezmann, second right, jump as they celebrate winning the Champions League round of sixteen second leg soccer match between Atletico de Madrid and Bayer 04 Leverkusen at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 17, 2015. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

El equipo español avanza a cuartos de Champions al imponerse al Bayer Leverkusen

APTOPIX-Spain-Soccer-_Sald
Atletico’s Fernando Torres beats Leverkusen’s goalkeeper Bernd Leno to score a penalty during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between Atletico de Madrid and Bayer 04 Leverkusen at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 17, 2015. Atletico won the match on penalties after extra time and advance to the quarter finals. (AP Photo/Andres Kudacki) / Andres Kudacki/AP

Fernando Torres anotó el penal decisivo y el Atlético Madrid se impuso el martes 3-2 ante Bayer Leverkusen en una tanda de penales para avanzar a los cuartos de final de la Liga de Campeones.

Un gol de Mario Suárez a los 27 minutos le dio al Atlético el triunfo en los 90 reglamentarios del duelo de vuelta en su estadio Vicente Calderón.

El marcador global de la eliminatoria terminó 1-1 tras los 30 minutos de prórroga, ya que Leverkusen había ganado por la mínima el partido de ida.

Los dirigidos por el técnico argentino Diego Simeone cantaron victoria cuando el delantero alemán Stefan Kiessling mandó su disparo a las nubes.